2013. június 23., vasárnap

Július 4. - első

Bárhogy próbálok valamit is felidézni a Július 4. nevezetű szintipop együttessel kapcsolatban, eddig szinte semmire nem jutottam. A névválasztásnak semmi köze az USA nemzeti ünnepéhez (de hogy mi a háttere, azt nem tudom). Az egyik (és talán egyetlen) tagtól (akinek a nevére már nem emlékszem) kaptam annak idején jelen anyagot. Valamiért térben a Tatabánya-Oroszlány vonalra helyezném el a zenekart. Hozzávetőlegesen két tucat szám köthető hozzá(juk). A szintipop stílust levetkőzve később Cekompoz, majd a sokatmondó Trance Mission néven folytatódott zenei pályafutása (suk). 
Az itt hallható anyag nem is nevezhető klasszikus értelemben vett demónak, ehelyett különböző időszakokban és technikai feltételek között keletkezett számokról beszélhetünk. Itt is az ének tetszik kevésbé. A zene szerintem eléggé egyedi, amellett, hogy egyszerű. Ha ki kellene emelnem néhány alkotást a 14 közül, akkor a Fekete fémdoboz, a Hó és üveg, valamint az Ipari élet címűeket említeném. A harmadik számnak különösen az utolsó ötöde ragadta meg a fantáziámat.      

                              Július 4. - első by MelyikLegyen on Grooveshark

6 megjegyzés:

 1. nekem az jutott eszembe, hogy a film miatt választhatták, elég nagy hatású volt, ahogy emlékszem. szóval talán háborúellenesség, az élet újraélrtelmezése. persze találgatás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehetséges. Talán jelentkezik az alkotó, eloszlathatná a kételyeket.

   Törlés
 2. Na azért! Már azt hittem megint feladtad!!! :)

  VálaszTörlés
 3. A "Veszély" se rossz! :)

  VálaszTörlés
 4. Úgy nézem hiába várjuk a folytatást,soha nem jön el!!!

  VálaszTörlés