2013. június 1., szombat

Voyage - Vogue Again

A Voyage zenekarral igazából két szempontból is kezdetét veszi valami. 
Egyrészt nem tudom, hogy mi történt Békés megyében zenei fronton annak idején, de olyannyira sikeres volt, hogy több, még a blog szempontjából releváns, tehetséges csapat is formálódott itt, amelyek mellett nem lehet csak úgy elmenni (sőt, kifejezetten megállásra sarkallják az embert).
Másrészt eddig - igazodva a blog címe által kijelölt, voltaképpen a saját magam által definiált korlátokhoz - eléggé el nem ítélhető módon szintipop és EBM (esetenként ipari és avantgard kitérővel) anyagok kerültek bemutatásra. A Voyage viszont a zenei mezőben értelmezett dialektus kontinuum elmélet alapján: dark. Fogjuk rá, hogy az. A dark ugyanis maga is egy nagy halmaz, megannyi egymásra fonódó irányzat ötvözete. A Voyage még ezen tág határok mögül is kikacsingat. Különösen igaz ez az énekes stílusára, amely méltóan illeszkedik a Pulp vagy a Suede-féle brit indie pop-rock vonalhoz.

Az itt szereplő anyag a zenekar második sorlemeze a kilencvenes évek végéről. Úgy tűnik, mintha az első (Vogue) ennek előtanulmánya lett volna, hiszen a tracklist egy része azonos, ám ez csak a felszín, hiszen a régi felvételeket - jellemzően előnyükre - átdolgozták. Az új dalok közül például a basszusgitár miatt "tényleg dark" Never, vagy a már-már (számomra legalábbis) a Depeche Mode Violator korszakát idéző Last Tango, illetve a sajátos lüktetésű Who Do You Love című szerzemények - még némi arisztokratikus távolságtartással is - joggal érdemlik ki a "k... jó" jelzőt.    
      
                               Voyage - Vogue Again by Melyik Legyen2 on Grooveshark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése