2013. február 15., péntek

Monte Rosa (részben off topic 1.)

No nem mintha kifogytam volna a magyar zenékből. De talán érdemes egy kis kitérőt tenni, és a magyar jelzőt picit elhagyni a címből, ezáltal leszűkíteni a kört (az oldal URL-jéhez igazodva), egyúttal tágítva is azt. Most épp földrajzi szempontból.
Gondolom, azt mindenki sejtette (ha egyáltalán megfordult valaki fejében), hogy a DM által inspirált szubkultúra nem csupán Nyugat- (és Észak) Európában jelent meg (kitermelve a jól vagy rosszul sikerült produkciókat), hanem relatíve korán begyűrűzött a keleti blokk országaiba is. Az okokat nem ismerem, de különös egybeesés, hogy például az akkori Csehszlovákiában és a Szovjetunióban pontosan ugyanakkor jelentek meg a szinti pop zenére specializálódó zenekarok, amelyek közül egyesek hamarosan be is kerültek a fősodorba is, mint hazánkban. Nálunk ez a BB volt, a mostani északi szomszédunknál pedig a Monte Rosa.
A szláv lélek - már amennyire az ezen irányzatbeli megnyilvánulásaik alapján ez megítélhető - inkább lírainak mondható. A legtöbb szám, amit hallottam, nálunk vitathatatlanul a "nyál" kategóriába esne, elsősorban a magyar fül számára meglehetősen magasnak ható énekes előadásmód miatt. Ezért két közepes ütemű számot választottam. Ezek kifejezetten élvezhető, jó érzékkel megkonstruált, tiszta szinti pop számok (a nyolcvanas évek végéről), az előbb említett hiányosságuk dacára is. Ha valakit esetleg jobban érdekelne a banda munkássága, akkor látogasson el a monterosa.sk oldalra, ahol egy regisztrációt követően további számokat is meghallgathat/letölthet.      

Jó szórakozást!


                                 Monte Rosa by Gabor Gabor on Grooveshark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése