2013. február 4., hétfő

Köszöntő

Kedves Idelátogató!

Köszöntelek az oldalon! Minden bizonnyal nem véletlenül tévedtél ide, ám ha mégis, akkor remélem, hogy Te sem bánod majd meg ezt a lépésed. Jelen oldal gyakorlatilag egy napjainkra már csak nyomaiban létező, de egykoron - közel negyedszázada is annak már... - termékeny zenei szubkultúra még hallgatható emlékeit hivatott bemutatni. Az anyag hosszú évek gyűjtőmunkájának eredménye. Mivel az ember ízlésvilága, illetve azt ezt támogató technikai háttér is folyamatosan változik/módosul, így az egyes zenekarok felvételeit tartalmazó hanganyag (mely főként audiokazettákra épül) az elmúlt 7-8 évben dobozban pihent. Kérlek, hogy vedd figyelembe a zenék hallgatásakor azt, hogy a felvételek minősége több tényező együttes eredőjeként lett olyan, amilyen. A legtöbb esetben olyan demo felvételekről van szó, amelyeket az együttes saját rajongói bázisának készített, majd néhány "focal point" terjesztette ezeket tovább, így értelemszerűen a felvételek minősége fokozatosan romlott. És akkor még nem is említettem az eredeti felvétel rögzítésének bizonytalan technikai hátterét. Az idő múlása még tovább súlyosbította a helyzetet, és nem javított ezen a digitalizálás sem, hogy jelen sorok írója nem rendelkezik sem profi hangrögzítő háttérrel, sem pedig hangmérnöki ismeretekkel.

Fontos felhívnom a figyelmet arra, hogy a zeneszámok csak hallgathatók, le nem töltheted őket. Minderre a szerzői jogi szabályozás betartása miatt szükség, hiszen a művek jogai valakinél pihennek. Ma azonban minden megoldható, de ez már rajtam kívül áll. Nekem - sem közvetlenül, sem közvetve - nem származik hasznom ezen oldal működtetéséből. Mindezzel együtt, remélem, hogy kellemesen töltöd majd itt az időd!

Üdv, G.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Gábor!

    Mint egykori ős-New Times színpadi kellék köszönöm meg az eddigi munkádat és kívánok kitartást a továbbiakhoz! Megérdemli ez az egykor oly izgalmas irányzat, hogy legyen egy emlékhelye. Aztán meg hátha merít valaki belőle a maiak közül...

    Üdvözlettel:

    Varsányi András

    VálaszTörlés