2013. március 10., vasárnap

Ab Ovo Direct - demo*

Ezen zenekartól csak pár felvételem van, ráadásul kifejezetten pocsék minőségben. A zenekar 1990-ben alakult. A kezdeti felállásban Adorján Boglárka és Mézes András álltak a szintetizátor mögött, Pacsorasz Viktor pedig énekelt. Később Adorján Boglárka távozott a csapatból, posztjára Csábi János került. Néhány fellépést lenyomtak a korabeli E-klubban, meg itt-ott, de aztán hamar abbahagyták, mert más dolgokkal, számítógépes alapú filmes utómunkákkal kezdtek el foglalkozni. A playlist alatt található instrumentális darab 1994-ben készült a Mac számítógépek 10 éves születésnapjára. Mindezt Pacsorasz Viktortól tudom. Egy nagyon furcsa megérzésnek köszönhetően. 

Talán már említettem az elveszett zenekari listát, mely neveket, címeket, telefonszámokat tartalmazott. Az egyik név Pacsorasz Viktoré volt. Arra emlékszem, hogy sokszor tárcsáztam a hozzá rendelt számot, de sosem volt sikeres a kapcsolatfelvétel. A blog indulásakor jutott eszembe ez a sajátos név, de arra már nem emlékeztem, hogy milyen együtteshez tartozott. Így tehát megeresztettem egy mailt egy általános kérdéssel: nem játszott-e véletlenül egy szintipop zenekarban a kilencvenes évek elején. Volt olyan kedves és visszaírt, és válaszában szerencsére benne volt a zenekar neve is, így nem kellett még egy kérdést feltennem. Kiderült, hogy neki kevesebb volt egykori zenekarától, mint nekem. Viszonzásképpen küldte el a kései korszakukból származó klipjüket, amit ezúton is nagyon köszönök neki! Még a véletlenhez egy szösszenet: kiderült, hogy még közös személyes ismerősünk is van. Szóval egy döbbenet.

Pár napja - ezen bejegyzésre készülve -töltöttem fel a youtube-ra a kisfilmet. Tegnap nagy meglepetésemre már be is futott egy rajongó. Hogy miként talált rá, nem tudom, hiszen semmilyen egyéb információt nem adtam meg a feltöltéshez. Még jobban meglepett, hogy az említett fan megegyezik azzal a személlyel, aki az Objektum együttes énekeseként meglehetősen ellentmondásos módon "megkért" arra, hogy távolítsam el a régi zenéiket az oldalról. Nos, neki üzenem, hogy énekesi felajánlkozása csaknem két évtizedet késett. Tehát több, mint valószínű, hogy más zenésztársakat kell keresnie. Kitartást és erőt kívánok ahhoz, hogy ebben sikerrel járjon!
                             Ab Ovo Direct by Gabor Gabor on Grooveshark                 

4 megjegyzés:

  1. Próbálok a döbbenettől értelmeset írni :-) .... így lassanként 40éves fejjel újra hallgatni ezeket a dalokat...., amit még születésükkor is hallottam és most most több mint 20 év után újra érzelmeket keltenek bennem... basszus, de elrohant az idő!!!! :-))))

    VálaszTörlés
  2. Az Ab Ovo háttéremberei voltak még tudtommal Árvai Zoltán és Regőczi István is.

    VálaszTörlés
  3. Névtelen2016. november 23. 10:16:

    Rosszul tudod.

    VálaszTörlés
  4. Jé, van "Válasz" lehetőség is. Akkor így is megjegyzem: rosszul tudod.

    VálaszTörlés