2013. március 15., péntek

The Vision - Demó- és koncertfelvételek

Az itt hallható kazetta a nyíregyházi The Vision énekesétől, Nagy Szabolcstól származik, aki még nagyon régen küldte el nekem ezt. A zenekart illető háttérinformációk kapcsán nem volt túl kommunikatív, de lehet, hogy azért, mert ezek talán nem is lényegesek. Csak zárójelet érdemel, hogy a Dobránszky György, valamint ...Zoltán és ...Tamás is alkotta a csapatot, legalábbis ez hallható a Nem című koncertfelvétel 2.30 környékén. Gondoltam, hogy kérdezek is egyiküktől, de hiába a gyenge kötések ereje (Granovetter), valamint a virtuális közösségi tér, ha az érintettet nem érdekli, akkor felesleges még egyszer próbálkozni. Az még a régi, illetve a nem létező előadóknál bizonyos szempontból érthető, hogy már nem hozza lázba őket, ha valaki körmöl nekik egy pár mondatos levelet. Ellenben azt már nem értem, hogy napjainkban aktív, felfutó zenekar (nevezzük nevén: Nouvelle Phenomene) miért nem nem képes reagálni. Így azért nehéz rajongótábort építeni, feltéve, hogy ez a cél. 
Ok. The Vision. Olyan Bonanza érzésem támad, amikor hallgatom. Ám mégis van saját atmoszférája a zenéjüknek, azaz nem klón. Kifejezetten jónak tartom a demó anyag számait, különösen a Kémek a Látomás és a Végleg feladom címűeket. Több instrumentális szerzemény is szerepel ezek között, úgy érzem, hogy ezek is élvezhetők, a saját logikájukon belül mindenképpen. Néhány koncertfelvétel is színesíti az anyagot, amelyek arról árulkodnak, hogy a Nyírség fővárosában egykor elsősorban a gyengébbik nem képviselői rajongtak nagyon a zenekarért. Ha a zenéjük jött be nekik, akkor egyet kell értenem velük:-)   
    
                             The Vision by Gabor Gabor on Grooveshark

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Ha valakit érdekel a vision és annak utóélete egy picivel több infohoz juthat www.hazistudio.hu oldalon. üdvözlettel ...... Reznek Zoltán

    VálaszTörlés